Opleidingen

Opleidingen

Volg geselecteerde en erkende opleidingen via Bodybow.

Workshop Neuromusculair trainen

Leer in een middag alles over de wetenschap en de praktijk van Neuromusculair trainen!

Tijdens deze 3 uur durende workshop leer je alle ins en outs van deze innovatieve manier van trainen.

Mckenzie A-cursus

Tijdens de McKenzie A-cursus leer je het toepassen van de McKenzie methode op patiënten met lage rugklachten. Je leert onderscheid maken tussen de 3 syndromen die McKenzie beschreven heeft en je leert om een juist behandelplan op te stellen.

Deze 4-daagse cursus levert naast een hoop kennis ook 28 accreditatie punten bij het KNGF op!

Mckenzie B-cursus

De opzet van de McKenzie B-cursus is gelijk aan die van de A-cursus. Bij de B-cursus wordt stil gestaan bij patiënten met Cervicale/Thoracale klachten, met en zonder uitstralende pijn. Ook word in deze cursus cerviacle hoofdpijn en trauma aan de cervicale wervelkolom (whip-lash) besproken.

Deze 4-daagse cursus levert naast een hoop kennis ook 28 accreditatie punten bij het KNGF op!

 

Opleiding Sportmassage en Verzorging

De sportmasseur / verzorger is in deze tijd onmisbaar in de sportwereld en het gezondheidsdomein

Een erkende opleiding tot sportmasseur/verzorger op MBO niveau. Volg onder anderen vakken als: Anatomie, bewegingsleer en Tapen & Bandageren. 

Mckenzie C-cursus

Tijdens de 4-daagse McKenzie C-cursus leer je de praktische toepassing van de probleem oplossing. Problemen en moeilijkheden die jij in je praktijk tegenkomt worden besproken.

Voor deze cursus is een toelatingseis en moet de A-cursus minimaal 4 maanden geleden zijn afgerond. Deze 4-daagse cursus levert naast een hoop kennis ook 28 accreditatie punten bij het KNGF op! 

Mckenzie D-cursus

Tijdens deze 4-daagse cursus ligt het accent op doen. De cursist wordt uitgedaagd om aan de slag te gaan met gevorderde probleem oplossing. 

Voor deze cursus is een toelatingseis en moeten de A-. B- en C-cursus afgerond zijn. Deze 4-daagse cursus levert naast een hoop kennis 28 accreditatie punten op bij het KNGF!

Opleiding Sportzorgmasseur

Sportzorgmasseur is de vervolg opleiding voor sportmasseurs en geeft je alle handvatten om als sportmasseur plas aan de slag te gaan.

 

Tijdens deze erkende opleiding volg je onder anderen de vakken: Kracht- en stabiliteitstraining, Klinisch redeneren en het mobiliseren van gewrichten. 

Mckenzie E-cursus

Deze intensieve 2-daagse cursus (14 uur) zal zich richten op verdieping van de principes van MDT McKenzie bij perifere klachten, voortbordurend op hetgeen al aan bod is gekomen tijdens de C en D-cursussen. 

De cursus wordt aangeboden in de vorm van klinisch redeneren, problem solving, case studie analyse, patiëntendemonstraties en techniektraining.

Mckenzie Herregistratie dag

Tijdens de Herregistratie dag wordt er stil gestaan bij het herhalen van technieken, principes en casuïstiek. Ook worden er nieuwe inzichten en veranderingen in het systeem gedeeld 

E-Learning Verdieping in Peesblessures

Verdiep jezelf in de diagnostiek en behandeling van peesblessures.’

Deze e-learning gaat diep in op de aspecten die bij het onderzoek en behandelen van peesklachten komen kijken. 

Je leert meer over de fysiologie en pathofysiologie van pezen, het continuüm model van tendinopathie, diagnostische criteria, risicofactoren, prognostische factoren en behandelopties die je kunt inzetten tijdens de peesrevalidatie.

E-Learning Leefstijl voor Spieren

Leer op een gestructureerde manier over leefstijlfactoren die een rol spelen voor spieren.

Tijdens de training leer je over het effect van voeding, beweging, slaap en psychosociale factoren die een relatie hebben met spieren.

Altijd 14 dagen bedenktijd!

Eenvoudig retourneren

Standaard 2 jaar garantie!

Op alle producten

Meer dan 30 jaar ervaring!

Onze specialisten helpen u graag

Fysiotherapeut

5% korting op je volgende bestelling!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct je kortingscode!

Het inschrijven is niet gelukt! Probeer het nogmaals
Je inschrijving is gelukt!

Wij hebben, net als jij, een hekel aan spam en verkopen je gegevens nooit door aan derden. Lees hier onze privacy policy