Winkelwagen
Sam Deroo

Bodybow Cryo Compression; in gesprek met Sam Deroo

Aanvoerder van de Belgische volleybal mannen Sam Deroo (30) staat aan de vooravond van het nieuwe volleybal seizoen. De 2 meter 3 lange aanvaller van België speelde al een imposante lijst met prijzen bij elkaar in onder andere België, Italië  en Polen, maar kende deze zomer misschien wel een van zijn grootste uitdagingen toen er een operatieve ingreep nodig bleek om een knieblessure te verhelpen. In gesprek met Sam kijken wij terug op afgelopen zomer en hoe de Bodybow Cryo Compression een bijdrage heeft geleverd aan zijn herstel.

 

Als ik zeg Sam Deroo is… hoe zou jij deze zin afmaken?

“Ik zou zeggen, Sam Deroo is een doorzetter met een ontembare ambitie. Een perfectionist en idealist in hart en nieren wat tegelijkertijd een zegen en een vloek is.”

Je hebt een zware zomer achter de rug waar in je bent geopereerd aan je knie, wat gebeurde er dat deze operatie nodig was?

“Ik volleybal al sinds ik 6 jaar oud ben. In altijd werd ik wel gezien als talent in mijn generatie, maar ik was nooit een absolute topper. Tot ik op mijn 15 aansloot bij de topsportschool volleybal. Daar trainde ik tot meer dan 20 uur per week. Ik maakte snel progressie en maakte op mijn 18 al mijn debuut voor de nationale ploeg. Al die trainingen en wedstrijden begon ik toch al snel te voelen aan mijn nog steeds in ontwikkeling zijnde, groeiende lichaam. Door de jaren heen hielpen fysieke trainers en een groeiende kennis over kracht- en preventietraining me om bepaalde overload symptomen onder controle te houden. In mijn quadricepspees groeide er dicht bij de aanhechting van de patella echter een serieuze calcificatie. Een verkalkt stuk pees dat schuurde tegen zowel het gezonde deel van de pees als tegen de patella. Na een poging tot conservatief revalideren, bleek de pijn vorig seizoen niet meer te harden en besloten we om deze verkalking operatief te verwijderen.”

Dat klinkt als een zware revalidatie. Je bent druk bezig geweest met revalideren om fit aan het nieuwe seizoen te beginnen, ben je nu fit?

“Ik kan met veel blijdschap zeggen dat ik deze week mijn eerste volledige teamtraining heb afgewerkt, dus ja ik ben fit en dat na amper 3 maanden na mijn operatie, dat is voor zo’n blessure een groot succes.”

Dat is goed om te horen! Hoe hebben jij en jouw fysiotherapeut dit aangepakt?

“Om het in 2 woorden samen te vatten. Afzien en doorzettingsvermogen. Dagelijks een 3-tal uur revalideren en dit 5 dagen per week. Thuis zo goed mogelijk herstellen om er de volgende dag weer tegenaan te kunnen. Elke training door de pijngrens gaan is niet eenvoudig en mentaal heel vermoeiend. Best trots dat ik dit heb volgehouden.”

Dat klinkt als heel hard werken, heb je ooit getwijfeld of je wel weer 100% fit zou gaan worden?

“Absoluut. Om te beginnen voor de operatie, deze wilden wij kosten wat het kost vermijden. Na twee maanden hard trainen, bleef de pijn echter exact gelijk. Zeer frustrerend. Het laatste redmiddel was dan ook de operatie. Ik ging er vanuit dat wanneer de initiële pijn van de ingreep voorbij was, mijn knie veel beter ging aanvoelen en ik gewoon kracht zou moeten opbouwen. Dit viel serieus tegen en voor 6-7 weken bleef de pijn nagenoeg hetzelfde als voorheen. Geduld is niet mijn sterkste kant, dus hier ben ik door een aantal donkere dagen moeten gaan.”

Je hebt tijdens je revalidatie gebruik gemaakt van de Bodybow Cryo Compression, hoe heeft dit jou geholpen bij het revalideren?

“De Bodybow Cryo Compression heeft enorm geholpen, Indien je niet genoeg herstelt, zie je de weerstand en performance curve gedurende de week snel afhellen. De Bodybow Cryo Compression heeft er ongetwijfeld mede voor gezorgd dat ik elke dag 2-3u kon doortrainen en zo maximaal mijn tijd kon benutten om zo snel mogelijk fit te geraken. Ook puur naar verzachting van de pijn deed dit zeker in de eerste 3-4 weken na de ingreep heel erg deugd.

Goed om te horen dat de Bodybow Cryo Compression zo heeft geholpen, zou je de Bodybow Cryo Compression aanbevelen aan teamgenoten die moeten revalideren van een operatie?

“Absoluut. zeker als het gaat over 1 geïsoleerde plaats zoals bij mij het geval was. Het is een compacter toestel dan neem bijvoorbeeld de game ready. Dit heeft z’n voor-en nadelen. Je kan het eenvoudiger meenemen, heeft iets minder ijs nodig en is een pak budget vriendelijker. Nadelen zijn dat je in tegenstelling tot gameready maar 1 sleeve kan aansluiten, de pressie is naar mijn persoonlijk oordeel ook iets minder.”

Laatste vraag, wat hoop je dat de toekomst je gaat brengen?

“Dag per dag genieten van weer kunnen volleyballen, snel toegroeien naar mijn vroegere niveau en er nog een paar jaar het beste uit mezelf halen met een aantal mooie toevoegingen aan mijn trofeeënkast hopelijk!”

Sam Deroo op Instagram? Bekijk hier zijn Instagram pagina!

Geef een reactie
Beoordeeld met een 8,8
Altijd 14 dagen bedenktijd!

Eenvoudig retourneren

Standaard 2 jaar garantie!

Op alle producten

Meer dan 30 jaar ervaring!

Onze specialisten helpen u graag